E: info@visscherseparators.com | T: +31 (0)6 51 94 09 70

Nieuwe stal familie Terpstra voorzien van biobedding

Nieuwe stal familie Terpstra voorzien van biobedding
Tersptra stal

Nieuwe stal familie Terpstra voorzien van biobedding

Stal gereed

De megastal van de familie Terpstra is gereed. Deze stal is voorzien van Visscher ligboxen voor bijna 1000 koeien! Deze ligboxen worden voorzien van Biobedding door een Sepcom Separator van Visscher Separators. Naast de nieuwe megastal zal de familie Terpstra ook haar huidige stallen renoveren en herinrichten volgens het Biobedding concept.

Uniek concept

De stal van Terpstra is ingericht voor Biobedding, dit unieke concept is speciaal ontwikkeld door Visscher Separators. Meer informatie over de stalinrichting van deze en soortgelijke stallen is te vinden in het volgende bericht: Koegezondheid. In dit bericht licht melkvee-expert Willem van Laarhoven het gebruik van Biobedding toe.

Betere melkproductie

De familie Terpstra is erg tevreden met de nieuwe ligboxen en de Visscher Separators mestscheider. Terpstra merkte gelijk verschil met de oude situatie: de koeien zijn gezonder, kale hakken komen niet meer voor en er ligt geen mest en urine meer in de boxen. Daarnaast liggen de koeien rechter in de box en liggen ze meer. Dit in combinatie met minder uitloop van beddingmateriaal geeft een beduidend betere melkproductie.