E: info@visscherseparators.com | T: +31 (0)6 51 94 09 70

Nieuws

Visscher Separators op Vakbeurs Recycling

16, 17 en 18 november was Visscher Separators aanwezig op de Vakbeurs Recycling in Gorinchem. Dit is dé nationale vakbeurs voor recyclingtechniek en afvalmanagement.

Visscher Separators had een mooie stand waar naast het Visscher Snijfilter en het Microfilter, de twee typen Visscher Separators stonden. Namelijk de ZX065 Separator en de compleet vernieuwde Visscher Twin Separator.

Volgende beurs

Op 22 en 23 juni 2022 zal Visscher Separators aanwezig zijn op de Plastic Recycling Show in de RAI in Amsterdam.

Visscher Separators start in Costa Rica

De Twin Separator gaat ingezet worden in Costa Rica om plantenvezels van bananenbomen droog te persen. Vervolgens wordt het geperste product gebruikt voor de productie van pallets.

Costa Rica is een grote exporteur van bananen, deze bananen worden per pallet over de hele wereld verscheept. Deze pallets worden normaliter van hout gemaakt, echter moeten hier bomen voor gekapt worden. Nu is er een duurzamere oplossing: pallets produceren van het restproduct van de bananenteelt. Het werkt als volgt; nadat de bananen zijn geoogst, worden de bananenplanten droog geperst om vervolgens tot de voetblokken van pallets geperst te worden.

Het is niet eenvoudig om bananenbomen te persen. Bananenbomen groeien snel en bestaan uit taaie vezels, daarom is een pers benodigd die dit intensieve gebruik aankan. Conventionele persen gaven niet het gewenste resultaat; het product is niet droog genoeg te krijgen en de persen slijten te hard door de intensieve belasting. De oplossing wordt geleverd door Visscher Separators uit Balkbrug. De Twin Separator van Visscher Separators is door zijn bouw met twee schroefvijzels perfect voor het droogpersen van de taaie plantenvezels. Het product wordt droger en de Twin Separator slijt minder dan conventionele persen.

Visscher Separators op EuroTier Hannover

Kom ons tussen 13 en 16 november 2018 opzoeken op een van de grootste beurzen voor veeteelt: De EuroTier in Hannover.
U kunt ons vinden in hal 12 op stand D72!

Klik hier voor een plattegrond van de EuroTier.

Oplossing voor stro in uw mest!

 

Twinpress Separator | Dubbele schroefpers by Visscher Separators from Visscher Separators on Vimeo.

Twinpress scheidt vervuilde mest probleemloos

Zwitserland

Marcus Speck heeft al een lange tijd een Separator, echter kampte hij met problemen met stro in de mest. In Zwitserland is men namelijk verplicht om de ligbedden van koeien met stro te voorzien, dit bemoeilijkt het uitrijden van mest op het land omdat mestpompen vastliepen. Ook een normale Separator bleek telkens vast te lopen en te verstoppen. Dit probleem is vanaf nu voorbij! Visscher Separators introduceert de Twinpress Separator met dubbele schroefpers Link naar filmpje Marcus Speck is een van de eersten die een demomachine in gebruik mag nemen, met grote tevredenheid: de vervuilingsproblemen die Marcus ervoer zijn voorbij!

Twinpress medio oktober/november beschikbaar!

De Twinpress mestscheider is een revolutionaire scheider met twee vijzels, hierdoor zal deze Separator nooit verstopt raken met lange stukken hooi, gras of stro. De Twinpress draait moeiteloos een droog product, ook als de mest vervuild is. Medio november is deze revolutionaire scheider beschikbaar, houdt de website in de gaten voor het laatste nieuws omtrent deze machine.

 

Comfortabele ligboxen belangrijk voor gezondheid koeien

Biobedding draagt bij aan gezondheid koe

Te weinig comfort

Veel ligboxen bieden onvoldoende comfort, hierdoor ligt de koe te weinig. Dit heeft direct effect op de gezondheid van de koe. Een koe moet 14 uur per dag liggen, wanneer een koe te veel staat heeft dit klauwproblemen als gevolg. Ook een ligbox met verkeerd strooisel zorgt voor dikke en kale hakken.

Biobedding als oplossing

De praktijk wijst uit dat koeien in een Biobedding stal een betere uiergezondheid en lager celgetal hebben. Ook Mastitis geeft geen problemen meer. Biobedding bevorderd dus de gezondheid van de koe.

In het volgende filmpje lichten de experts van Valacon in een samenwerking met Boerenbusiness toe waarom het hebben van goede ligboxen zo belangrijk is. Ze zijn op bezoek bij de familie van de Meer die naar grote tevredenheid gebruik maakt van een Visscher Separators mestscheider.

Visscher Separators nu beschikbaar in Canada!
Sepcom Canada

Visscher Separators nu beschikbaar in Canada

Visscher Separators heeft een verplaatsbare Plug & Play Separator geleverd aan de familie de Goot in Canada. De Canadese dealer Park Lake Equipments Sales begeleidt de familie de Goot met de installatie en het scheiden. Naast de Plug & Play Separator is er ook een proefopstelling van Visscher ligboxen geleverd.Nieuw: Dubbele Schroefpers Separator

 

Twinpress Separator | Dubbele schroefpers by Visscher Separators from Visscher Separators on Vimeo.

Twinpress

De nieuwe Twinpress heeft twee vijzels en is daarom uitermate geschikt voor moeilijk droog te persen producten, variërend van gras tot tomatenstengels maar ook mest. Daarnaast is deze machine uniek doordat het plastic of rubber kan samenpersen om zo het aanhechtingswater te verwijderen. Doordat de vijzels zichzelf schoonhouden, kan de machine zeer natte producten droogpersen zonder verstopt te raken. Producten met veel vervuiling worden feilloos geperst met deze machine.

Normale separatorfilters zijn gemaakt van RVS. De filters van de Twinpress zijn van een speciaal soort hardstaal gemaakt waardoor vervuiling door bijvoorbeeld steentjes geen probleem is.

 

Zonder goede ligboxen red je het niet

“Zonder goede ligboxen redt je het niet”

Dat is de overtuiging van Fedde en Wlima van der Meer, melkveehouders in het Drentse Nieuw-Buinen. Zij kozen met het oog op de levensduur voor een optimale combinatie van type box, afstelling en ligbed. Hun motto: “levensduur is arbeidsvreugde en een gezonde koe geeft een gezonde economie”.

Sinds februari 2015 publiceert Valacon-Dairy in samenwerking met Boerenbusiness.nl videofilms over verlenging van de levensduur. In het kader van het landelijke project Duurzame Zuivel Keten (DZK) wordt gestreefd naar een verlenging van 6 maanden in 2020.

In de onderstaande video laten melkveehouder Fedde van der Meer en adviseur Berdine Sweep u zien hoe het beter kan. Meer comfort staat voor een betere gezondheid, een hogere productie en een langere levensduur. De koeien bij Fedde en Wilma van der Meer. “Ze liggen véél meer en we hebben nauwelijks vuile boxen”.

Agromek 2014
agromek

Onze Deense dealer Højgaards Maskinfabrik zal namens Visscher Separator aanwezig zijn op Agromek 2014. Op de stand zal de Plug & Play separator worden getoond.

Agromek is Noord-Europa’s grootste gezamenlijke agrarische beurs, die plaatsvindt 25-28 november 2014 in MCH Messecenter Herning, Denemarken. Agromek is een belangrijke ontmoetingsplaats voor de agrarische industrie, haar leveranciers, klanten en zakelijke partners. Hier wordt alles samengevoegd in één beurs met zeven sectoren.

Voor meer informatie kijk op; http://www.agromek.com/

Voorlichtingsmiddag Biobedding
biobedding

Dinsdag 21 oktober was  er een voorlichtingsmiddag over biobedding op het bedrijf van dhr. Holenberg in Dorfhagen. Sinds dit voorjaar is hij de trotse eigenaar van een Plug and Play Separator.

Dhr. Albers van de Landeskammer was de spreker die middag. De aanwezigen waren onder andere accountmanagers van stalinrichters uit Duitsland, Nederland, Zwitserland en Luxemburg. Er werd informatie verteld over het gebruik van gescheiden mest als biobedding en uiteraard werd de  Plug & Play Separator gedemonstreerd.

12Next