E: info@visscherseparators.com | T: +31 (0)6 51 94 09 70

Biobedding | Voordelen

Ligbox

Ligbox nodig? Een ligbox heeft veel voordelen. Een ligbox zorgt onder andere voor schone koeien en een veerkrachtig ligbed. Daarnaast is het onderhoud van een ligbox geen zwaar werk, wat zorgt voor weinig onderhoud. Het belangrijkste van een ligbox is het comfort voor uw koeien. Om koeien genoeg rust te gunnen is een ligbox een uitkomst. Heeft u interesse of vragen over onze ligboxen? Neem dan contact met ons op.

Het gebruik van biobedding heeft vele voordelen;

1. SCHONE DIEREN
Doordat de biobedding niet aan de dieren kleeft, blijven ze heel schoon. Dit geldt met name voor de uiers, staart en poten.

2. VEERKRACHTIG LIGBED
Biobedding is zéér veerkrachtig. De veerkracht wordt nauwelijks minder nadat het al langer in het ligbed ligt. Het vormt op den duur geen harde plekken, zoals bijvoorbeeld compost wel kan doen.

3. GOEDE AFVOER VAN WARMTE
De warmte van de koe wordt via het ligbed goed afgevoerd, daardoor voelt de koe zich lekkerder in z’n vel.

4. WEINIG ONDERHOUD
De biobedding blijft door de werking van de vezels goed liggen. De koeien lopen het er weinig uit en werken het minder naar achteren. Hierdoor is het onderhouden van het ligbed relatief licht werk. Het kan eenvoudig met een tuinhark onderhouden worden.

5. GEEN AANKOOP ANDER STROOISEL
Ander strooisel, zoals zaagsel of gehakseld stro aankopen is niet meer nodig. De grondstof is voldoende aanwezig op het eigen bedrijf. Bovendien is de grondstof een product van het eigen bedrijf, dus minder kans op insleep van ziekte verwekkende stoffen.

6. MEST IS EENVOUDIGER TE MIXEN
Het mixen van de mest wordt veel eenvoudiger, doordat er geen zaagsel of andere stoffen zijn toegevoegd. Ook het uitrijden van de mest door een zodenbemester gaat makkelijker.

 

Groot-08